“Een herinnering dichtbij dragen?”

07-06-2020

Een herinnering dichtbij dragen

Wanneer een geliefde overlijdt resten alleen nog de mooie herinneringen die je aan hem of haar hebt. Die herinneringen kunnen je verdrietig maken omdat je op die momenten iemand extra erg mist, maar ze kunnen je ook een dankbaar gevoel geven voor alles wat jullie samen hadden.
Op die momenten kan het heel fijn zijn om een tastbare herinnering te hebben, dit kan zijn in de vorm van een bijzonder kopje, een bloem die je aan hem of haar doet denken of een mooi assieraad.

Over Memorie Sieraden

Memorie Sieraden is opgericht door Jos. Al op zijn 15e besloot hij goudsmid te worden, waarop hij aan de opleiding goud- en zilversmeden aan de vakschool in Schoonhoven begon. In 1980 studeerde hij af, daarna besloot hij voor zichzelf te beginnen in 1987 en in 1997 opende hij zijn winkel in het centrum van Gouda. Op die plek zit hij nog steeds.In 2000 is Memorie Sieraden ontstaan. Een klant wilde graag een urn laten vervaardigen en Jos vond dit zo mooi om te doen, dat hij besloot dit uit te breiden.
Inmiddels bestaat Memorie Sieraden uit een grote collectie van verschillende assieraden. Van ringen tot armbanden en van een mooie hanger tot zelfs oorbellen. De sieraden zijn verkrijgbaar in zilver en drie kleuren goud, zo kun je altijd een sieraad vinden die bij je past. Alle sieraden kunnen persoonlijk worden gemaakt door een gravure (bijvoorbeeld een naam of bijzondere datum), een vingerafdruk of een mooie steen. Ook bijzonder is de mogelijkheid om te kiezen voor as dat zichtbaar is. De askamer is dan niet verstopt en wordt afgesloten met (gekleurde) hars in plaats van met edelmetaal.Een as-sieraad is dus helemaal aan te passen aan jouw wensen, daardoor wordt het heel uniek. Overigens denkt Jos ook graag mee met een ontwerp dat je in gedachten hebt, maar niet in de collectie kunt vinden. Ook is het mogelijk om van oude sieraden een nieuw sieraad te maken. Zo kan hij bijvoorbeeld een prachtige nieuwe hanger maken van twee oude trouwringen. Jouw wensen zijn voor Jos altijd leidend.

Memorie Sieraden _ Viek.001
Memorie Sieraden _ Viek.002

Over het plaatsen van de as

Je kunt bij Memorie Sieraden een sieraad bestellen in de webshop, maar het kan ook prettig zijn om eerst een afspraak in te plannen zodat je alle wensen en mogelijkheden kunt bespreken. Jos en zijn team hebben een speciale ruimte waarin ze je graag ontvangen voor een afspraak.Wanneer het sieraad is gekozen en ontworpen wordt het door het team gemaakt in het atelier dat grenst aan de winkel. Tijdens het ontwerpen wordt er een kleine askamer in het sieraad gemaakt die helemaal op het laatst wordt gevuld met as. Je kunt de as zelf in de winkel achterlaten of naar de winkel brengen, maar je kunt de as ook opsturen via een speciale verzendset. Die set neem je mee naar huis, of sturen ze via de post naar je op. Wanneer het sieraad klaar is wordt er een klein mespuntje as toegevoegd aan het sieraad. daarna wordt het sieraad afgewerkt en worden de eventuele gravures en stenen nog gezet. Wanneer het sieraad helemaal af is kun je het ophalen in de winkel of sturen ze het naar je op. Ze maken er een bijzonder pakketje van en uiteraard krijg je de overige as ook weer mee naar huis.Je kunt er ook voor kiezen om zelf aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. Je betaalt hier €35,- extra voor omdat het wat meer tijd kost. Wanneer het sieraad af is, krijg je een uitnodiging om een afspraak in te plannen. Je wordt dan ontvangen in een speciale vulruimte, waar je samen met een van de goudsmeden het as toevoegt aan het sieraad. Daarna heeft de smid nog wat tijd nodig om het sieraad af te maken. In die tijd kun je even lekker wandelen door of lunchen in het gezellige centrum van Gouda. Aan het einde van de middag neem je het sieraad en de overige as weer mee naar huis.

20191121-MemorieSieraden-Foto48-VanDijkOntwerp

Goed om te weten; wanneer je dierbare niet is gecremeerd maar is begraven kun je ook een paar haren aan het sieraad toevoegen. Dit werkt op dezelfde manier.

Je vindt Memorie Sieraden aan de Lange Tiendeweg 17 te Gouda. Op de website vind je naast de mooie collectie ook meer informatie over rouwen, hoe Jos en zijn team werken en natuurlijk de contactgegevens.

Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie kun je altijd contact met me opnemen.

Lieke Lieke

 

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp