‘Hoe ik afgelopen jaar heb ervaren’

19-10-2018

Hoe ik afgelopen jaar heb ervaren

Het was gisteren precies één jaar geleden dat ik op de stoep stond om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik kreeg steun van een goede vriendin om daarna nog even gezellig samen door te gaan. Helaas geen sauna bezoek of een dagje shoppen. Maar naar groothandels opzoek naar de mooiste, leukste en beste stoffen om de uitvaartkist mee te bekleden. 1 jaar ondernemerschap! Afgelopen jaar is er een hoop gebeurd en heb ik veel geleerd. Stiekem heb ik best wel wat grenzen verlegd, want ik als ondernemer? Wie had dat ooit verwacht. En om eerlijk te zijn:  het bevalt me prima, ik zou niets anders meer willen. Daarom een blog over hoe ik afgelopen jaar heb ervaren. Want hoe zit dat nu met het moederschap combineren met het ondernemerschap, het ‘thuiswerken’ en meer. Natuurlijk ook een korte vooruitblik over de ontwikkelingen achter de schermen.

Het ondernemerschap

Wat ik vooral heb geleerd, is dat als je echt iets wilt bereiken je er ook echt voor moet gaan en jezelf als een ondernemer moet behandelen. Dus niet ‘ik heb vandaag niet zo’n zin, of het is druk / vakantie dus sla ik het maar over’. Elke maandag start ik thuis voor een stuk behangpapier welke ik tegen de muur heb bevestigd. Hierop maak ik met ‘sticky notes’  aantekeningen voor overzicht en houvast.
1 jaar ondernemer-viek-uitvaartkisten
Zo plan ik mijn dagen voor de komende week in met wat ik wil bereiken deze week. De ene dag kan ik meer bereiken dan op een andere dag. Zeker als er kinderen rondlopen in huis en laat ik nou net 2 van die schatten hebben. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te plannen onder de uren van school. Lukt het me niet, dan heb ik hele lieve mensen om me heen die voor me klaarstaan. Vooral mijn Moeder staat vaak voor mijn klaar. (Mam, als je dit leest. ‘Ik waardeer je steun enorm’) Ik werk regelmatig in het weekend of in de avonduren nog even door. Dit betekent dat ik overdag tijd en ruimte heb om er voor de kinderen te zijn. Helaas gaat het niet altijd zonder slag of stoot, maar zonder tegenslagen leer je niet. Belangrijkste is om dan toch daarna weer door te gaan en vol te houden.

Boekhouding

De boekhouding komt natuurlijk ook om de hoek kijken. Iets waar ik niet zo veel ervaring mee had. Toch doe ik de kwartaal aanslagen zelf. Elke week plan ik een half uurtje in om de administratie bij te houden. Zo blijf ik bij en kost het me weinig tijd aan het einde van de rit. Aan het eind van het jaar moet er natuurlijk de aangifte voor de inkomstenbelasting gedaan worden. Dit besteed ik graag uit aan ‘Duisenburgh’. Want ik heb ondertussen ook geleerd dat het goed is om taken te delegeren / uitbesteden zodat je je kan richten op dingen die je beter liggen.

Kantoor aan huis?

Afgelopen februari heb ik de ‘speel kamer’ van de kinderen omgetoverd tot een klein maar fijn naai ateliertje voor mijn uitvaartkisten. Deze heb efficiënt ingericht en ben er heel trots op. Mijn uiteindelijke doel is om de collectie te gaan uitbreiden (denk hierbij aan kinderkistjes) en een pand dichtbij mijn woonhuis het liefst met een showroom. Waar mensen vrijblijvend op de koffie kunnen komen, de dood bespreekbaar kunnen maken en te ervaren wat de mogelijkheden zijn.

Kortom TROTS op 1 jaar ondernemerschap en hoe ik afgelopen jaar heb ervaren.

Waar zijn jullie trots op?

Groeten Lieke

Mocht je vragen hebben kun je me altijd mailen op info@viek-uitvaartkisten.nl of een appje sturen op 06-19967290.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp