Je social media account opzeggen?

16-12-2018

Je social media account opzeggen

Je social media account opzeggen? Dat is een vraag die ik de laatste tijd vaak in het nieuws naar voorbij zie komen. In eerste zou ik zelf  ‘ja’ zeggen. Als ik er niet meer ben is het fijn als al mijn accounts opgezegd worden. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, twitter en ga maar door. Want waarom zou je door willen blijven voortbestaan op je social media account? Je bent zelf niet meer actief op de social media kanalen dus wat is de toegevoegde waarde. Op de dag van je verjaardag krijgen al je vrienden een berichtje dat je weer een jaartje ouder bent geworden. Best confronterend of juist fijn?

Confronterend of fijn?

Het heeft natuurlijk misschien ook wel te maken met de reden van het overlijden. Bijvoorbeeld bij een jong persoon welke plotseling overlijd en veel volgers/vrienden heeft, wat doe je met zijn account? Ga je het stopzetten of laat je het doorlopen?  In de meeste gevallen zal dit account verwijderd worden. Zelf ken ik iemand die op jonge leeftijd is overleden. Toen we jong waren gingen we veel met elkaar om en hadden we een mooie tijd gehad. Op een gegeven moment verlies je elkaar uit het oog door opleidingen en andere keuzes. Maar elke keer kwamen we elkaar toch wel weer ergens tegen. Elke keer als we elkaar spraken haalde we herinneringen op, dat waren altijd leuke gesprekken!
Tot dat je het bericht krijgt dat hij is overleden. Huh wat? En nu? Hoe kan dat nou? waarom? Allemaal vragen die ik had, en nog steeds heb, kwamen bij me naar boven. Ik schrok er toch wel van. Waarom, waarom, waarom. Het was niet zo dat wij elkaar nog veel spraken en zagen, maar toch raakte het me.
En nu…. Elk jaar, krijg ik een bericht van Facebook dat hij jarig is. Zijn account is dus niet verwijderd en ergens vind ik dat heel fijn. Waarom? Geen idee eigenlijk, maar het jaarlijks terugkerende moment dat ik nog even oude herinneringen op kan halen en hem niet ga vergeten. Ik kan me voorstellen dat mensen die dichterbij staan het misschien wel confronterend vinden of juist ook fijn. De reden waarom er niets met zijn account is gebeurd weet ik niet, misschien wisten ze niet hoe het in zijn werk gaat of welke opties er zijn.

Er zijn verschillende opties!

Wist je dat er, bijvoorbeeld bij ‘Facebook’, verschillende opties mogelijk zijn? Je kunt ervoor kiezen om het account te laten verwijderen, een herdenkingsstatus te geven of het account gewoon te laten bestaan. Het is per social media kanaal verschillend en je zult bij elk kanaal een verzoek moeten indienen. Kijk op deze link en zie hoe het in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn. Wellicht kan de uitvaartverzorger/begeleider je hierbij helpen.

Hoe kijken jullie hier tegen aan?

Hoe kijken jullie er tegen aan en heb jezelf zo’n ervaring? Het zal voor iedereen anders zijn en ook de situatie en reden van overlijden heeft er mee te maken. Nu denk ik dat ik  de social media account zal opzeggen, maar of ik er altijd zo over ga denken? Geen idee.

Groeten Lieke van Viek

Mocht je vragen hebben over de unieke & persoonlijke uitvaartkisten dan mag je me altijd mailen: info@viek-uitvaartkisten of stuur een appje 06-19967290.

 

 

 

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp