“Ken jij deze manier van opbaren al?”

30-04-2019

Ken jij deze manier van opbaren al?

Als een dierbare overleden is, wil je als nabestaande graag nog respectvol afscheid kunnen nemen. Het helpt nabestaanden in een rouwproces wanneer het lichaam tijdens de opbaring zo natuurlijk en herkenbaar mogelijk blijft. In Nederland zijn er twee gangbare methoden om een overledene te conserveren: door middel van een koelplaat en thanatopraxie. Daar is nu een geheel nieuwe methode bijgekomen; de Bio Sac 200

In Contact met…

Een tijd terug raakte in contact met Karen Admiraal ambassadeur van de Bio Sac 200 en eigenaar van uitvaartonderneming  ‘Buitengewoonafscheid’. Een prachtig persoon met een mooie kijk op de uitvaart. Toen ze bij mij op de koffie kwam vertelde ze me meer over het gebruik en de  voordelen van de  Bio Sac 200.
Ik had er wel eens van gehoord maar nog nooit was ik ermee in aanraking gekomen. Normaal gesproken wordt er gebruik gemaakt van een koelplaat of wordt er Thanatopraxie toegepast. Een koelplaat werkt meestal aan de hand van een motor, wat veel energie kost en geluid maakt. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming, waarbij het bloed wordt vervangen met een conserverende stof. De Bio Sac 200 werkt op een volledig natuurlijke wijze.

Perfecte combinatie

Bij Viek vinden het niet perse nodig om als overledenen op een harde ondergrond te liggen maar is een fijn matrasje wel op zijn plaats vinden wij. Nu gaan we ook niet op een harde ondergrond liggen, dus in de laatste fase van ons leven ook niet. Doordat we bij Viek zoveel mogelijk proberen mee te denken met de milieuvriendelijke aspecten bij een uitvaart past de Bio Sac 200 perfect bij de opbaring in combinatie met een Viek uitvaartkist. De matrassen in de kisten zijn gemaakt van 100%katoen. Dit zorgt voor een natuurlijke & respectvolle opbaring voor de nabestaande.

Hieronder een korte uitleg over de Bio Sac 200:

De Bio Sac 200 is in zijn werking anders dan de gangbare twee methoden. De Bio Sac 200 is een filter, bestaande uit twee hoofdbestanddelen; actieve koolstof en geïmpregneerde klei. Die adsorberen gassen en geuren, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier geconserveerd wordt. Zodoende blijft het lichaam van de overledene op kamertemperatuur, wat natuurlijk prettig is voor de nabestaanden. Maar er zijn meer voordelen. De overledene houdt een optimaal aangezicht en geeft geen nare geuren af. De Bio Sac 200 is ook een volledig natuurlijke methode die naadloos aansluit bij de huidige trend van duurzame uitvaarten. Dit product is honderd procent biologisch en ecologisch. Het lichaam blijft vijf tot zeven dagen in goede conditie.
De Bio Sac 200 is bovendien al getest. Het is sinds begin 2018 in Nederland, maar bestaat sinds vier jaar in Spanje en wordt daar ook al regelmatig gebruikt. De plaatsing van de filters -op de droge, blote en gedesinfecteerde huid onder de navel- is niet zomaar juist daar. Daar zitten de grootste organen, daar begint het ontbindingsproces. Het werkt het best op kamertemperatuur. En eigenlijk moeten de filters zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen zes uur na overlijden geplaatst worden. Dan krijg je het beste resultaat. Het lichaam ziet er dan mooi uit. De huid behoudt een natuurlijke kleur, en ook de nagels zien er nog natuurlijk uit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.biosac.nl.

Mocht je vragen hebben over unieke & persoonlijke uitvaartkisten dan mag je me altijd mailen: info@viek-uitvaartkisten of stuur een appje 06-19967290.

Groeten Lieke van Viek

Blog-Zo makkelijk is het nog niet-viekuitvaartkisten

 

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp