“Laatste weekend in Leeuwarden”

11-11-2018

 Laatste weekend in Leeuwarden

Mijn laatste weekend in Leeuwarden is aangebroken. De B&B is weer geboekt met een loopafstand van 5 minuten van de locatie waar ik overdag aanwezig ben!!! Top locatie, rustige wijk en een mooie kamer! Ik ben tevreden. Dit weekend staat in het teken van rouwboeketten.
Toch ga ik met een dubbel gevoel naar Leeuwarden. Mijn zusje staat op het punt van bevallen en zeg nou zelf, Leeuwarden is niet om de hoek! Ik wordt peettante van een meisje… Zo trots dat ze mij hiervoor heeft gekozen. Het is haar 2e dochter en ik kan niet wachten. Toch gaat mijn wekker al om 6.00 uur om richting Leeuwarden te vertrekken en eigenlijk valt het me op dat je er (mits je geen file of drukte hebt) zo bent. Aan de andere kant van Nederland binnen 3 uurtjes. Dat valt best mee, dacht ik nog. Daar aangekomen heb ik mijn bus geparkeerd en ben ik naar de winkel gelopen waar Cynthia al bezig was om alles klaar te zetten.

In de winkel:

De rouwboeketten worden gemaakt door Cynthia van der meer. Zij is van Bloemenboetiek Panhuis . Het liefst maakt zij niet de standaard boeketten, maar gaat zij af op de verhalen van nabestaande die ze vertellen over de overleden persoon en vertaald dit in een mooi en persoonlijk rouwstuk. Wat heb ik mooie dingen voorbij zien komen. Vooral ook leuk om te zien dat zij met seizoensgebonden bloemen/planten werkt, dit geeft zoveel meer diepte in een rouwstuk. En ze is gewoon een gezellig en fijn persoon om een dag mee door te brengen.

De laatste avond!

We bedachten om deze avond niet zomaar voorbij te laten gaan. De klik met Jessica Monsma en Cynthia van der meer is er en we besloten om nog even de stad in te gaan om ‘Over Rouw&Jou’ goed af te sluiten. Dit hebben we gedaan met een lekker wijntje en het leek of we elkaar al jaren kende. Zo mooi om te zien dat als je mensen nog maar net kent, je er een avondvullende avond mee hebt. Wijntje hier en een wijntje daar ,nog even een hapje eten en daarna naar huis, of ja, naar de B&B.  Na een goede nacht heb ik genoten van het ontbijtje en terug op mijn kamer kreeg ik een telefoontje….

Ja ik ben peettante geworden..

IK BEN PEETTANTE GEWORDEN!!!! Hoe gaaf… we hadden gelukkig al afgesproken om de laatste dag iets eerder dicht te gaan, en wat was ik daar blij mee op de zondagochtend. Mijn petekindje is geboren op 21 oktober en ik kon haar ‘S Avonds ontmoeten.
We hadden nog zo gezegd niet in het weekend, maar gelukkig laat het zich niet plannen. Wat een mooie dag was mijn laatste dag bij ‘Over Rouw&Jou’, ik heb genoten van alle mensen, de gesprekken, de ervaring en alles erom heen. Maar het meeste trots op mijn kleine petekindje!

Groeten Lieke
VIEK Uitvaartkisten

 

 

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp