“Lieke, kun jij ons helpen?”

22-02-2021

Lieke, kun jij ons helpen?

Lieke, kun jij ons helpen? Was de vraag die afgelopen vrijdagavond door mijn telefoon klonk. Mevrouw belde op met het gegeven dat haar schoonzus was overleden. We spraken over wat de mogelijkheden waren en of ik hun daarbij kon helpen.
Tuurlijk kan ik helpen. Nadat we dat besproken hadden ging ze het overleggen, de kist maten opmeten en dan kwamen ze er op terug. Zo gezegd, zo gebeurde het ook, zaterdagmiddag ging de telefoon.

Zo gezegd, zo gebeurde het ook

Hoi met Lieke, zo nam ik de telefoon op! We hebben zelf stof liggen welke we graag willen gebruiken liet ze weten. We besloten dat het makkelijkste was om even langs te komen. Gelukkig was het in de buurt en konden ze even op en neer komen. Nadat we dat afgesproken hadden kwamen ze die dezelfde dag in de middag bij mij langs. Ze hadden het stof bij. Ik vertelde hun wat de mogelijkheden waren en wat ik voor hun kon betekenen. Ze wilde graag dat ik het voor hun ging maken.

Ze mistte nog een kussen en ze vroegen of ik deze ook een had liggen voor hen. Na het meten van de stof en de afspraak gemaakt te hebben gingen hun terug huiswaarts en ben ik aan de gang gegaan.
Het is altijd even wennen om met spullen van andere te werk te gaan, maar het komt altijd goed. Ik begon met het strijken van de stof, de afmetingen te bepalen en ben begonnen met het naaiwerk.

Het is gelukt

Omdat het ze een zelf gemaakte kist hadden, wat echt heel bijzonder en mooi is, besloot ik op de locatie de laatste handeling te leggen aan de binnenbekleding. Ik had afgelopen maandag om 15.00uur afgesproken met mevrouw, om samen naar de locatie te gaan waar de kist stond. Zo konden alle familieleden er nog wat opschrijven, tekenen of iets waar ze behoefte aanhadden. Daar aangekomen hebben we het stof in de kist gelegd en de laatste hand aan de binnenbekleding gelegd. Wat was dat bijzonder om dit samen met de familie te mogen doen. Helaas was niet genoeg stof over om er ok nog een dekentje bij te maken. Toen de bekleding in de kist zat, heb ik mevrouw weer terug naar huis gebracht en zij was nog even gaan zoeken of ze nog stof had.

En dat hadden ze

Toen ik thuis was aangekomen ging mijn telefoon. Ze had stof gevonden en vroeg me de maten van het dekentje. Wat fijn om te zien hoe de familie dit allemaal zelf mee bedacht heeft en heeft geholpen. Het was voor mij echt een hele bijzondere ervaring om zo dicht bij te komen en dit samen met hun te doen.

Mocht je ook een idee of hulp nodig hebben? Schroom dan niet en bel me gewoon op om te kijken of we elkaar kunnen helpen. Het is heel belangrijk om hierbij stil te staan en te weten welke mogelijkheden er zijn. Ook na het overlijden kan er nog veel gedaan en geregeld worden.

Heb je vragen of kan ik iets voor jullie betekenen? Laat het me weten, bel, app of mail gerust.

Groeten Lieke van Viek

 

Lieke Viek

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp