Sonde om weg te gooien!

02-12-2018

Sonde om weg te gooien!

Bij VIEK Uitvaartkisten vinden we het sonde om weg te gooien en willen daarom ook graag meedenken met het milieu. Na het bekleden van de uitvaartkist en het stofferen van de deksel blijven er resten stof over. Deze resten stof zijn een mooie aanvulling bij een uitvaartkist en een goede aanzet om er iets moois van te maken. Sonde om weg te gooien vinden we bij VIEK Uitvaartkisten.

Herinneringszakje voor na het afscheid

Na de afscheidsdienst blijft er nauwelijks tot geen tastbare herinnering over van de uitvaartkist. Er is gekozen voor een unieke, persoonlijke en eigentijdse uitvaartkist van VIEK. Maar wat voor tastbare herinnering bewaar je daarvan? Het enige wat er zou kunnen zijn is een foto, dat is al een mooie herinnering. Maar bij Viek gaan we net een stapje verder en vonden we het een mooi gebaar om van de gekozen stoffen van de uitvaartkist,  een ‘herinneringszakje’ te maken. Dit zakje is in de stof/bekleding van de uitvaartkist. Zo heeft u altijd een herinnering aan de uitvaartkist. In dit ‘zakje’ kunnen bijvoorbeeld sieraden, as of een ander aandenken van de overleden dierbare in worden bewaard. Zo heeft u een tastbare herinnering van de uitvaartkist en een herinnering van de overleden in 1.

Zelf heb ik een beetje as van mij opa bewaard. Het zit in een plastic potje, wat totaal niets uitstraalt. Maar ik heb eigenlijk ook niets anders waar ik het in kan bewaren. Het staat nu in de kast, maar het zou leuk zijn geweest als ik op dat moment iets anders had waar ik dat as in kon bewaren. Helaas is dat nu te laat en dacht ik eraan om dat te maken met de reststoffen die ik over heb.

Voorbeelden van een herinneringszakje

Voorbeelden van een herinneringszakje kunt u hier bekijken.  Zo heeft u een tastbare herinnering van de uitvaartkist en tevens een ‘zakje’ om herinneringen in te bewaren.

Unieke uitvaartkist op maat

Deze herinneringszakjes wordt meegeleverd bij de uitvaartkist. Wilt u meerdere ‘zakjes’ erbij geleverd hebben? Geen probleem, neem even contact op via het contactformulier op stuur me een mail op info@viek-uitvaartkisten.nl of een appje op 06-19967290.

Groeten Lieke

 

 

 

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp