“Wat zijn de kosten van een lijkwade”

29-03-2020

Wat zijn de kosten van een lijkwade

Wat zijn de kosten van een lijkwade en hoe bepaal je dat? De kosten van een Lijkwade kunnen nogal verschillen van elkaar. Dat heeft te maken met de verschillende materialen welke gebruikt worden. De ene heeft een hele luxe stof of is juist met de hand gemaakt waardoor er een uniek exemplaar ontstaat. De ander is een  stof combinatie welke wordt samengesteld met beschikbare stoffen.

Twee soorten wades

Bij Viek hebben we 2 soorten wades. De Viek en de Viek/Brebb wades. De Viek wade bestaat uit 2 verschillende stoffen van 100% katoen. De wade is dubbel gevoerd en kan aan beide kanten gebruikt worden. De Viek wade heeft een leren label waarmee we de wade personaliseren. De Viek/Brebb wade is een wade met 2 verschillende karakters. De ene kant is een stof van 100% katoen vanuit de Viek collectie en de andere kant van de wade is ook 100% katoen en wordt met de hand geverfd. Door speciale technieken te gebruiken en verf van 100% natuurlijke samenstelling geeft dit een warm, uniek en persoonlijk karakter aan de wade. Deze wade kunnen wij niet 2x na maken en blijft dus uniek en bijzonder in zijn soort.

Kleuren en maten lijkwades

Viek gebruikt natuurlijke kleuren welke rust en warmte uitstralen. De collectie verandert keer op keer en wat je ziet op de website is beschikbaar in ons assortiment. Dit kun je makkelijk online bestellen. Zowel particulier als zakelijk. Om vooraf goed in te kunnen schatten hoe de stoffen aanvoelen en hoe ze eruit zien, kunnen wij op verzoek stalen versturen naar u. Stuur een bericht op neem even contact met me op voor meer informatie en mogelijkheden.
De maten van de Viek wades zijn allemaal ruim, met een maat van 300x280cm is dit een ruime wade waarmee je de overledenen goed mee kunt inwikkelen.

Wikkeltechnieken voor wades

Er bestaan verschillende wikkeltechnieken. De meest gebruikte is de ‘visgraat’ techniek. Eerst de voeten, daarna kruislings elke dag een stukje dichtslaan. Elke dag een beetje meer afscheid nemen van de overledenen. Elke dag een ritueel.
Tot de laatste dag, dan dek je ook het hoofd toe van de overledenen.

Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie, ga dan naar mijn website of neem contact met me op.

Groeten Lieke van Viek

Lieke-Viek

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp